sobota 2. července 2016

Roční literární soutěž - červenec

Asi jste si říkali, že ta Tereza zase zapomněla vyhlásit téma za měsíc červenec, co? No, nebyli jste tak daleko od pravdy. Jak jsem včera byla na brigádě (čímž vás asi budu krmit do konce prázdnin, protože jsem samozřejmě jediný student, který chodí na brigádu, že... :-D), tak mi to úplně vypadlo a připomněla mi to až Kristýna

Jenže jak jsem celý den nepřemýšlela, jaké téma bych vymyslela, neodvážila jsem se opět ledabyle vymyslet nějaké téma. Přece jen máte prázdniny, tak něco jednoduššího. Nebo alespoň něco, co se zdá jednoduché mně...


Takže, na měsíc červenec slavnostně vyhlašuji téma:

CESTA KOLEM SVĚTA ZA 62 DNÍ


Teď mi vlastně ani nejde o to, že postavy ve vašich příbězích musí cestovat celé prázdniny. Nebo dokonce, že to fakt musí být cesta kolem světa. Klidně může objet jen Českou, potažmo Slovenskou, republiku! Sama mám letos o prázdninách v plánu takový malý road/rail trip vlakem po republice, takže pokud víte o místě, kde se stoprocentně musím podívat, můžete mi dát vědět i touto cestou. Nebo do komentářů, pokud chcete psát o něčem jiném.

Takhle, pište cokoli, co má něco společného s cestováním. Nemyslím si, že existuje někdo, kdo cestování příliš nemusí, ale pokud přece, můžete třeba napsat o tom, jak hlavní postava chodí celé prázdniny do kina (s tím, že má nějakou permamentku), což by určitě nemuselo být nudné, pokud to dobře zpracujete! 

Představivosti se meze nekladou a já si vaše roadtripové povídky ráda přečtu a třeba se jimi inspiruji (a inspiruji se k tomu, že konečně všechny měsíce ohodnotím, já vím, určitě vás už neskutečně štvu, slušně řečeno...).

Navíc, tenhle měsíc si opět můžete zahrát o knížku - vybrala jsem Počítání od Toni Jordan, kterou jsem slíbila na léto, a i když téma knihy s tématem měsíce nesouvisí, k létu se bez debat tato oddechovka hodí. :-) 

Deadline zadávám do 23. července, což je vlastně den předtím, než se vydám na onu cestu vlakem, na kterou se nevýslovně těším a upřímně doufám, že všechno klapne a mně se to povede. No, a třeba si po cestě budu průběžně číst vaše povídky, pokud je napíšete na poslední chvíli... proti čemuž nic neříkám, lepší pozdě, než-li později. :-)

Na závěr tedy přeji hodně inspirace, přiměřeně sluníčka (zkrátka tolik, kolik jste schopni vydržet horka) a celkově krásné léto! Užívejte si. :-)

8 komentářů:

  1. Proč mám dojem, že témata do této soutěže vybéráš tak, že si řekneš: "Které téma by naštvalo Kristýnku nejvíc? Musím jí pořádně zkomplikovat život!"
    A s tím hodnocením fakt pohni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to vlastně říkám úplně naopak... :D
      Pokusím se... :)

      Vymazat
    2. Tak si zkus říkat tohle, možná pak vymyslíš nějaké téma, které mi sedne.

      Vymazat
  2. Zajímavé téma, jsem zvědavá, jak se ho soutěžící zhostí :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ou, no tak uvidíme :D Snáď sa mi podarí niečo napísať :D Inšpirácia zatiaľ nie je, ale prinajhoršom to zachráni nejaká dobrodružná cesta niekam :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, docela těžké téma :-D. Jako teoreticky už mám nápad. Možná bych se mohla v červenci zúčastnit :-D.

    OdpovědětVymazat
  5. KONEČNĚ jsem splnila ČERVNOVOU výzvu, takže vzhůru na červencovou.

    OdpovědětVymazat
  6. Deadline bol 23. a ja som 23. poviedku zverejnila, tak snáď som ešte v limite :D http://my-fantasydream.blog.cz/1607/cesta-do-hor

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)