neděle 1. listopadu 2015

Roční literární soutěž - listopad

Na rozdíl od minulého měsíce, tentokrát klasicky v termínu (dokonce jsem si na něj vzpomněla včera!), ale to ovšem neznamená, že jsem téma na listopad měla nějak zvlášť předvymyšlené. Každopádně ale dle mých zkušeností by minimálně jedna osoba byla nespokojená i v případě, že bych téma vymyslela na začátku října. :-D



Abych to tedy nezdržovala, tématem na měsíc listopad se stává: (jako bych slyšela ty slavnostní trumpety)

TICHÝ POZOROVATEL


Neřekla bych, že by se to k novému měsíci nějak zvlášť hodilo, ale když mne to téma spontánně napadlo, řekla jsem si, že by to nemuselo být špatné a mohly by na to vzniknout dobré příběhy. Můžete to pojmout z tolika pohledů, jaké vás napadnou. Zkrátka, je to jen na vás.

Povídky byste pak měly mít hotové do 22. listopadu a vážně prosím, dávejte mi VŠICHNI (bez výjimek) do komentářů odkazy na ně. A jelikož jsem na blogspotu a tady se odkazy nedají rozkliknout, našla jsem na tom pro vás takový malý html fígl - <a href="http://mikulovatereza.blogspot.cz/">Název povídky</a> - do prvního dáte tedy odkaz na povídku, vedle její název, zbytek je stejný. 
Mělo by to fungovat.

Co se týče hodnocení, vím, že to zmiňuji vždycky, ale po pravdě nějak teď neodhadnu, kdy vlastně budu mít ten čas. Ještě dneska ve vlaku jsem si říkala, že bych to mohla zvládnout, ale jako již tradičně jsem do toho nezapočítala školu, takže si vážně nejsem jistá. No, a pak, děda bude mít v úterý pohřeb, takže zítra jedu zase domů. Kdybych měla jít v úterý, na jednu hodinu bych to zcela určitě nestihla.

Tím vás ale nechci zatěžovat, proto vám teď už popřeji hodně inspirace do další dní! (A kdybyste neměli moc času a chtěli prodloužit termín - všimněte si, že stále oslovuji obě pohlaví, pro případ, že by se chtěl ke konci roku zapojit i nějaký kluk - napište o kolik byste potřebovali a máte audomaticky prodlouženo.)

10 komentářů:

  1. Ty jo, tichý pozorovatel, to zní tak inspirativně. Napadlo mě hned několik pohledů, ale nevím, jestli se dokážu poprat s obsahem a poskládáním do jednoho :)
    Popřemýšlím nad tím :)

    Only for books and stories

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré téma, opravdu se dá pojmout z různých pohledů. Uvidím, co se mi v té mé hlavince urodí. =D

    OdpovědětVymazat
  3. Zase. Zase jsem napsala povídku, která by se hodila na toto téma... ale na říjen! Ty to snad děláš schválně. Každopádně, zkusím něco vymyslet, ale nevím, má kreativita j zase na bodě mrazu... Ale je to úžasné téma, chyba je ve mně.

    OdpovědětVymazat
  4. Jak přesně tato soutěž funguje, jestli se můžu zeptat? :-) To jsi teď vymyslela, nebo už to probíhá delší dobu (třeba každý měsíc)? A může se přihlásit každý? Promiň, že se ptám tak blbě, ale mám v tom trochu zmatek :-D.
    Téma je zajímavé, možná bych to zkusila, pokud mě nezradí paní Inspirace :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napíšeš povídku, zveřejníš ji na svém blogu (případně kdekoli jinde, kde zveřejňuješ povídky) a hodíš mi sem do komentáře odkaz na ni (pokud možno s tím html kódem, který jsem zde v článku uvedla). Já ji pak někdy, až bude čas, vyhodnotím (mám zpoždění s vyhodnocením zářijového a říjnového tématu, ale já to nějak zvládnu), hodnocení hodím na blog a rozešlu ceny. Přičemž většinou se jedná o takové drobnosti - záložky, mám tu i nějaké placky, samolepky, tetovačky, které mi do soutěže věnoval Fragment. Taky jsem přidala i dvě knížky (teda, přidal je Fragment), ale tohle bych udělala podobně až tak v dalším ročníku - leda bych zase navštívila Levné knihy. :D

      Jsem ráda, že tě soutěž zaujala. :)

      Pravidla soutěže tak, jak byla uvedena na začátku roku

      Vymazat
  5. Hele, mě by bylo jedno, kdy si téma vymyslela, kdyby bylo aspoň trochu normální a neměla tě pokaždé chuť vystřelit z mléčné dráhy.

    Tohle téma je jednoduše šílené. Vážně nevím, jak na to něco napíšu...

    Nj, nj... já ti je tam budu dávat, ale musíš nějak zvýraznit na blogu ten článek, proklikávat se dvaceti články než se k němu dostan use mi nechce.

    A s tím hodnocením sebou fakt hod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se snažím! :D

      Ty odkazy jsou v pravém menu nad boxíkem s GoodReads. :)

      Ok, ok, budu se snažit, ale vůbec si nejsem jistá, jak to zvládnu...

      Vymazat
  6. Tak jo, jdu zkusit ten tvůj fígl. =D
    tichy-pozorovatel

    Nooo tak snad to půjde. =D Ale moc tomu nevěřím. =D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)