neděle 11. října 2015

Kráska a zvíře a pomsta

Nový román ze světa populárního televizního seriálu.

Originální název: Beauty and the Beast - Vendetta
Autorka: Nancy Holder
Překladatel: Ondřej Marek
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2015
Počet stran: 312 s.
Vydání: první

Na obálce máme postavy ze seriálu Beauty and the Beast, tedy Catherine Chandlerovou a Vincenta Kellera, což jsou pak také hlavní postavy z této knihy. Navíc ten oranžový font báječně ladí s Vincentovýma očima zvířete.


Abych pravdu řekla, ze začátku jsem byla ze všeho dost zmatená, hlavně pak proto, že seriál jsem v té době ještě nesledovala a ty postavy jsem si ještě nějak nedokázala představit. I kvůli tomu jsem s recenzí na tuto knihu tak otálela. 

Nevím přesně, ale zhruba asi do sté stránky jsem se vůbec nechytala, pak se to trochu zlepšilo, ale stejně... seriál jsem začala nedávno sledovat a řekla bych, že se do budoucna do knihy pustím znovu, až se dodívám na seriál. Zkrátka někdy do budoucna. Třeba až se dostanu k dalšímu dílu, který si zajisté plánuji přečíst.

Teď tak zpětně mi přijde, že ty postavy byly popsány podle seriálové předlohy a vlastně vůči nim nic nedokážu mít. Byly mi sympatické, ale asi bych všechno víc prožívala, kdybych dřív viděla seriál.

Styl psaní je skvělý, to ano. Děj byl také dobře vymyšlený. I navzdory tomu, že jsem se ze začátku ze všeho cítila zmatená, ale to je už zkrátka úděl toho, když čtete knihu podle seriálu a ještě jste seriál neviděli. Tohle bude krátká recenze, bych řekla, ale myslím, že pokud jste ještě neviděli ani jeden díl seriálu, do knihy se nepouštějte.

Pod anotací se sice píše, že je kniha vhodná nejen pro fanoušky seriálu Beauty and the Beast, ale i pro čtenáře, kteří mají rádi romantické a detektivní příběhy, já si to však nemyslím. Když jsem o knihu žádala k recenzi, trochu jsem na tenhle odstavec spoléhala a říkala si, že se pak na seriál podívám později, o to víc mě mrzí, že se to vlastně nesplnilo, protože tohle je prostě kniha pro seriálové fanoušky.

"I já tě beru takového, jaký jsi," zašeptala.
"Zvíře a to všechno?"
"Všechno." Usmála se. "Dobře, kromě chrápání."
Uraženě zamrkal. "Já nechrápu!"

- 224 s.

Zkrátka,  Cat a Vincent to nikdy neměli snadné a i v této knize se to ukazuje. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale je mi líto, že jsem si ji nenechala na pozdějc. Inu, každopádně, jak jsem již zmínila, pokud sledujte seriál a prokousali jste se minimálně přes první řadu, řekla bych, že knihu vám mohu doporučit. Za předpokladu, že byste po knize chtěli sáhnout ze stejného důvodu jako já, zmíním je, že to podstupujete na vlastní nebezpečí.

Za poskytnutí recenzního výtisku opravdu moc děkuji Knihcentru.

4 komentáře:

  1. Seriál jsem neviděla, a upřímně, toto téma už mě dostane jen ve výjimečných případech, takže si tuto knihu s největší pravděpodobností nepřečtu, ale napsala jsi úžasnou recenzi, jako ostatně vždy.

    OdpovědětVymazat
  2. seriál jsem viděla, líbil se mi, možná časem sáhnu i po knize, krásná recenze

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som seriál zhltla jedna báseň a knihy si plánujem kúpiť. Tak trochu som tušila, že to bude nadväzovať na seriál a veľmi si ma tým aj potešila :-). Neznášam, keď kniha a seriál nemajú nič spoločné, len názov.
    http://kmkbookworld.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, na našem webu proběhlo první nedělní přijímání, do kterého jsi se přihlásila i ty. Rozhodně se mrkni :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)