úterý 1. září 2015

Roční literární soutěž, 2. ročník - září

Tentokrát vyhlašuji nové téma již na blogspotu. Jak jsem již zmínila na svém blogu na Blog.cz, dnešním dnem se s konečnou platností stěhuji sem, takže od teď budou články přibývat jen zde. Také zářijové téma výjimečně přednastavuji, jelikož mám od prvního do jedenáctého září brigádu, tak jen abych na to nezapomněla.



Po pravdě mě opravdu mrzí, že za srpen jsem se dočkala jen jedné povídky, kdyby byly alespoň dvě... no nevadí. Doufám, že tento měsíc to bude lepší a já jsem se poučila, že nemám dávat témata zaměřená an Velikonoční kraslice, ani na mimozemšťany. Ale na mou obranu, nemuseli jste psát právě o mimozemšťanech. No nic, na tom nesejde. Hodnocení pak zveřejním v průběhu měsíce, cenu taky tak - tedy záleží na tom, kdy se zase dostanu na Poštu.

Takže, tématem na měsíc září je:

ZAČÁTKY PODZIMU

 

Nejdřív to měly být Chladné dny, no, ale pak mě napadly Začátky podzimu a snažila jsem se promyslet, jestli na to téma jde něco napsat a řekla jsem si, že jo a tak jsem se pro něho tedy rozhodla. Přijde mi takové rozsáhlejší. Tím, že můžete napsat cokoli o podzimu (snad s výjimkou listopadových/halloweenových tématik - možná takové téma do budoucna můžu slíbit), mi to přijde snadnějši... a jsem vážně zvědavá, jak toto téma pojmete a doufám, že se mi tu pod článkem sejde víc odkazů na povídky. :-)

Deadline je, jako obvykle, 22. září. Samozřejmě ale můžu v případě nutnosti prodloužit. Přece jen dnešním dnem začíná škola (teda mně až 21., na kolej jedu čtrnáctého, ale stejně) a možná budete mít problém se vrátit zpátky do vyjetých kolejí... každopádně, kdyby něco, napište.

Dále bych se ještě chtěla zeptat, zda všechny ceny za červen a červenec dorazily v pořádku, tak jen aby mi pak Anna, Karin a Kristýna napsaly pod článek, nebo třeba i na mail, vždyť na tom nezáleží.

No, já už bych to tedy ukončila a pouze vám popřála hodně inspirace!

Ceny do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment, kterému tímto moc děkuji.

11 komentářů:

  1. Tedy, jestli na toto něco napíšu, bude to zázrak, má kreativita je totiž na nule, ale je to má chyba, to téma je výborné. Tímto se chci také omluvit, že jsem za srpen nic nenapsala, opravdu to nešlo. Jednak jsem neměla čas, jelikož jsem celou druhou polovinu měsíce byla pryč, téměř mimo počítač, a jednak se tehdy opravdu prohloubila ta má deprese. nápad jsem měla, a nebyl o mimozemšťanech, ale nebyl ani dobrý. Ale napravím to tímto (snad).
    Jinak, nevím, jestli cena došla, jsem zase líná jít na poštu, ale napíší ti, jakmile jí budu mít...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pevně věřím, že se ti jistě něco podaří napsat. I kdyby to mělo být něco málo. :) V pořádku, jasně, já to chápu. :)
      Dobře, děkuji. :)

      Vymazat
  2. No... Kruhy obilí, na to se nic moc jiného napsat nedalo... dobře že ses poučila, doufám že na dlouho.

    Začátky podzimu není špatné téma. Jako není to úplně nejlepší, ale rozhodně je plno možností. Moemntálně mě sice nic nenapadá, ale tak nějak to vidím, že zase skončím u romantického příběhu nebo v nejhorším případě drabble. No ještě uvidím.

    Chladné dny také není špatné téma. Určitě ho někdy dej, také se na to téma dá napsat mnoho věcí. I když mě opět hned moc věcí nenapadá, ale taková romantika, detektivka nebo drabble by mě časem určitě napadlo :)

    No, vzhledem k tomu, že většinou píšu povídky do tvé soutěže ve škole, tak v tomhle případě se mi to hodí. Ale i tak si nejsem jsitá, jestli to stihnu... i když nejspíš ano :)

    Jak víš, tak moje ceny došli v pořádku. Jen mě překvapilo, že toho bylo méně než obvykle... i když to možná byl optický efekt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci se s tebou hádat, ale stejně si myslím, že při troše snahy dalo. :) Ale nevadí, výhru máš pořád jistou, takže se můžeš radovat. :D I když... zapomněla jsi přidat k článku odkaz, ještě si to musím promyslet. :D

      To jsem ráda, že ti zase nepřipadá příšerné. :) Drabble? Drabble? Drabble? Já budu spokojenější, když napíšeš delší povídku. :)

      Budu se ho snažit zapamatovat. Když tak v prosinci (i když to bude asi něco vánočního...), nebo někdy příští rok. Ale také mi ho můžeš připomenout. :)

      Jsem si jistá, že to stihneš. :)

      Asi toho opravdu bylo méně. Takymi připadalo, že těch záložek Fragment poslal o dost méně... ale možná je to taky jenom můj dojem.

      Vymazat
    2. Trocha snahy? Věř mi, že tohle bylo maximum co jsem, navíc s vedrem v zádech, dokázala vyprodukovat.

      Mám to v plánu :D Ale kdyby se přeci jen inspirace nedostavila, Drabble to jistí. Na tohel téma by se jich dalo napsat několik. I když nakonec to spíš dopadne tak, že napíšu drabble, dostanu nápad a prodloužím ho v povídku, jako u Prvních jarních krůčků.

      Dej si upomínku do mobilu :) Vážně si myslíš, že si to zapamatuju? Nejsem ani schopna odeslat maily, které mám.

      Asi ano.

      No, nevadí, i tak potěšilo :) Nebo tomu možná chyběla sova :D

      Vymazat
    3. Já vím, to vedro bylo (vlastně ještě je) zabijácké...

      Doufám. :D

      Já věděla, že to řekneš. :D Ty maily bys měla odeslat... mně ta z Audiotéky nechce odpovědět... teda, nevím, jestli chce nebo ne, ale normálně mi odpoví...

      Možná. :D

      Vymazat
  3. Štve mě že jsem se nedonutila a povídku na srpen nenapsala. Popravdě ji mám rozepsanou ale čím víc jsem psala, tím víc jsem se spíše od tématu oddálila. Přesto jak říkáš, kdybych zapojila více snahy, asi bych něco vysmolila. No stejně už je to pryč, tak že nemá cenu okecávat, že jsem lempl.
    Toto téma je dobré i ty Chladné dny jsou fajn. =) Budu se snažit co nejdříve něco sepsat. =)

    OdpovědětVymazat
  4. Budu se snait něco vyplodit, ale je to se mou podobné jako s Karin...plodnost je na bodu mrazu, nebo možná někde ještě hluboko pod ním.
    Snad na něco přijdu, ale nemám teď lehké období a i na blog teď kašlu protože prostě to teď v životě nejde úplně jak bych si představovala a je to vše má vina. No uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  5. http://kate-story.blog.cz/1509/zacatky-podzimu
    Odkaz k povídce =)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem to stihla, a dokonce den předem! Doufám, že se ti to bude líbit!
    http://reveriedreams.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Pardon, bůhvíproč se odeslal jen odkaz na můj blog, a ne k povídce.
    http://reveriedreams.blog.cz/1509/zacatky-podzimu

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)