neděle 1. května 2016

Roční literární soutěž, 3. ročník - květen

Ani dneska jsem nezapomněla. Zvláštní, na témata, která jsou povětšinou praštěná, nezapomínám, ale hodnocení ne a ne udělat. Stejně tak jsem měla v plánu sepsat recenzi na Kečupová mračna, která mám dvakrát a o něž pak také budete v květnu soutěžit. 

 (A samozřejmě mám tenhle článek rozepsaný už asi tři hodiny a ve čtvrt na dvanáct - hned potom, co jsem dohrála Prima Kvízy - jsem si uvědomila, že jsem ho ještě nedopsala... vážně paráda, Terezo!)


Abych nezdržovala, tématek za květen volím:

LÁSKA SILNĚJŠÍ NEŽ SMRT

 

Tak, a teď budu doufat, že se vám tohle téma konečně líbí - původně to měly být Třešně v čokoládě, takže pro případ, že by si to chtěl někdo vyměnit, jen do toho! 

Kupodivu se téma i docela hodí k hlavní výhře, ke Kečupovým mračnům, tedy podle mého názoru. Aneb tak, jak to cítím já. Otázkou je, co si o tom po přečtení knihy (nebo jen anotace) budete myslet vy. 

No, a jelikož mám dva výtisky, tak do soutěže samozřejmě přikládám ten nečtený. Jeden jsem si koupila, druhý jsem naproti tomu dostala k recenzi od Martinusu, s nímž jsem před nějakou dobou začala spolupracovat a dát tuhle knihu do soutěže mi přijde jako skvělé řešení. Navíc jsem včera dělala pořádek v knihovně, takže jsem vybrala ještě nějaké další knihy, kterých jsem ochotna se pro dobro účastníků vzdát.

Nechci je tu zmiňovat, ukázala jsem je ve videu, které bude online ma youtube během zítřka, takže pokud vás to zajímá, budu ráda, když se podíváte + ukážu knižní přírůstky za březen. :-)

To by tedy asi bylo a mně nezbývá, než vám popřát hodně inspirace k napsání povídky! (A já budu doufat, že jsem vás cenou nějakým způsobem motivovala.)

EDIT. 2. 5. - povídky byste pak měli mít hotové do 22. května, zkrátka jako klasicky. Omlouvám se, nějak jsem to včera kolem půlnoci opomněla...

10 komentářů:

  1. Velmi mě tvá soutěž zaujala :) sice se blíží zkouškové, ale asi to zkusím :D jen ještě otázka - jaký je povinný rozsah? :) a kam ti ji pak mohu poslat? O.o (omlouvám se, jsem nějaká trošku zmatená a možná jsem to v tvém článku prostě přehlédla)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. :) Však ve zkouškovém se píše nejlépe. :D Povídka by měla mít minimálně dvě normostrany, pokud se nezadaří a bude kratší, hlavu ti neutrhnu - http://mikulovatereza.blogspot.cz/2016/01/rocni-literarni-soutez-3-rocnik.html - zde jsem pak zmínila pravidla. :) Povídku dej normálně na blog, já pak při hodnocení dávám do článku odkazy. :)

      Vymazat
  2. Jak tě mám proboha donutit k hodnocení? Víš, jak moje chuť do psaní povídek do této soutěže opadá, když neděláš hodnocení?
    Btw, opět bych tě nejradši zabila. Témata jsou skvělá, které si mám vybrat???

    OdpovědětVymazat
  3. Zkusím něco vymyslet, uvidíme, ale nic neslibuji, téma si mi nezdá moc originální.

    OdpovědětVymazat
  4. Uf, no dúfam, že pred maturitou stihnem niečo vyprodukovať :D

    OdpovědětVymazat
  5. http://girls--tips.blog.cz/1605/konec - tady je moje soutěžní povídka :) jen to blog nezveřejnil v podobě, v jaké by se mi to líbilo nebo dobře četlo... takže pokud chceš, pošlu ti to ke čtení ve wordu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Povídka na tento měsíc je konečně napsána, kontrolně přečtena a už se moc těším na hodnocení! ^^

    http://sloni-v-raji.blog.cz/1605/laska-silnejsi-nez-smrt

    OdpovědětVymazat
  7. Terko, chtěla jsem napsat něco tak dojemného jako toto drabble, co jsem objevila na Sosácích, ale nepodařilo se mi nic vymyslet. Tak jsem se vrhla na náhradní variantu, abych včera při kontrole zjisitla, že jsem nedodržela téma. takže přepracovávám.

    OdpovědětVymazat
  8. před chvíli jsem se pokusila vložit link na mou povídku na tento měsíc a ono nic. koment se rozplynul v časoprostorovém kontinuu. takže dávám repete

    http://gleti.blog.cz/1605/pohadka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)