pátek 11. března 2016

Odhalte temné tajemství... to je Vážka!

ODHALTE TEMNÉ TAJEMSTVÍ, KTERÉ MĚLO ZŮSTAT POHŘBENO POD TROSKAMI LETADLA 


Praha, 10. března 2016 – Kam až byste byli schopni zajít, abyste získali zpět své vnouče, přesto, že si nejste jisti jeho identitou? Michel Bussi je jedním z nejpopulárnějších francouzských autorů současnosti a jeho detektivní román Vážka se stal naprostou senzací. Bussi rozehrává ve Vážce příběh plný napětí, intrik, tajemství, ale i etických otázek…





Krátce po vydání v domovské Francii byl Bussiho román Vážka přeložen do dvaceti šesti jazyků a získal mnohá mezinárodní ocenění (např. Prix Maison de la Presse 2012, Murderer's Pen Prize 2014 nebo French Thriller Prize 2011). 

S thrillerem Vážka, který právě vydává nakladatelství Motto, sklízí autor nadšené ohlasy čtenářů i kritiků po celém světě. Jen ve Francii se prodalo přes půl milionu výtisků a Vážka čeká na své filmové zpracování.

Kdo je tříměsíční miminko, které jako jediné přežilo havárii letadla? Komu Vážka, jak holčičku nazvali novináři, patří? O to se přou dvě rodiny, jedna bohatá, druhá chudá. Holčička je přiřčena chudým rodičům, ale druhá rodina se s tím nechce smířit. Jejich soukromý detektiv našel klíč k záhadě až po dlouhých osmnácti letech. Záhy je však nalezen mrtvý, s prostřelenou hrudí. Je šokující rozuzlení dílem náhody nebo někdo již od počátku se všemi účastníky manipuluje?

V thrilleru Vážka vystavěl Michel Bussi důmyslný příběh, v němž čtenářům servíruje stále nové pointy. Někde vyzkouší váš úsudek, jinde zas překvapí jemným vykreslením citů a vztahů. Vážka je tajemná a na vyřešení záhady její identity si hrdinové Bussiho románu počkají dlouhých 18 let.

Vážka není tolik o vraždě jako o tajemství. To bude vyhovovat všem, kteří chtějí při čtení řešit puzzle, zapojit mozek a vymýšlet způsoby, jak se zdánlivě nemožné situace mohou dál vyvíjet. Vážka přeskočila žánrové hranice a osloví široké publikum,“ napsal po vydání ve Velké Británii týdeník The Sunday Times.

--
Kniha, která zdánlivě připomíná román Unesená - minimálně mně podle anotace -, takže pokud jste tuhle knihu četli a líbila se vám, určitým způsobem vás osloví i Vážka.
 

2 komentáře:

  1. vypadá zajímavě, i když nevím jestli by to byla četba pro mě, docela mě zaujala

    OdpovědětVymazat
  2. Unesenou mi to moc nepřipomíná a celkově mě kniha bohužel moc nezaujala :(

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)