pátek 22. ledna 2016

Nové knihy #03

Naposledy jsem takový rozbalovací článek zveřejnila ke konci listopadu, mezitím mi ještě nějaké knihy přišly (a že jich bylo), to jsem si objednávala z výprodeje. Nebo, nevím, jestli jsem to zveřejňovala nebo ne, mám v tom trochu zmatek. Knížek jsem si celkově ke konci roku objednala dost - na začátku tohoto jsem si pak zašla do Zásilkovny pro slevněných pět dílů Školy noci a Kečupová mračna. :-)








 Tahle zásilka je zrovna dost malá a jednu z knížek už můžete vidět tady na fotce. Mimochodem, celkově mi přijde, že když jsem to objednávala, zřejmě jsem měla chuť na kafe. Řekla bych, že tu bude výjimečně víc fotek než textu.


Začneme tedy tou, která na první fotce nebyla vidět. Abych pravdu řekla, původně jsem si chtěla předobjednat pouze Kafe a cigárko, ale když jsem název zadávala do vyhledávače na buxu a viděla tam tuhle knihu za poměrně slušnou cenu, bylo jasné, že ji musím mít doma. Ve sbírce povídek s názvem Kafe v pět se objevila i povídka od Terezy Dobšovičové, na blogu známé jako Yimy (myslím, že jste o ní už minimálně jednou slyšeli). Kromě Terčiné povídky Jako broky je tam ještě dalších devět povídek.

Kniha není nijak velká (a vlastně ani ne příliš tlustá), v tomhle ohledu bych ji přirovnala třeba k Vílím kruhům od Terezy Matouškové, to jen pro představu.


A konečně, zlatý hřeb článku. Kniha Kafe a cigárko od herečky a blogerky Marie Doležalové. Na její blog jsem přišla relativně nedávno a zaujal mě způsob, jakým píše své články. O úsměv na tváři zkrátka není nouze, a přestože jsem četla snad jen dva články, knihu jsem si v dotisku musela objednat. Navíc tak po dočtení splním jeden bod ve výzvě na Databázi knih. :-)

Na závěr připojuji pár fotek knihy:

Anotace ke knize.
A obě knihy pohromadě. Taky se vám na té fotce tak strašně moc líbí? :-)

Zaujala vás některá z knih? Případně, máte ji doma? :-)

7 komentářů:

  1. Paráda :-) Pozor na předávkování kofeinem :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Kafe a cigárko by mě docela zajímalo. Pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Možná po Kafe a cigárko taky sáhnu. Trochu se bojím, někdy knihy s velkou reklamou ani nestojí za to.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Kávičková tématika :D Dúfam, že sa ti knihy budú páčiť :-)

    OdpovědětVymazat
  5. O první knize jsem neslyšela... o druhé ano, ale moc mě nezaujala... ale možná, že můj názor změní tvé recenze a já se do knihy, vlastně do knih, nakonec pustím.

    Jak můžeš pít kafe? Já do sebe steží dostanu ledovou kávu a to jen ve chvílích obrovské nouze...

    OdpovědětVymazat
  6. Školu noci mám doma, myslím, že nějakých deset dílů :-D. Prvních pět je celkem zábavných, ale pak už kvalita série výrazně klesá. Navíc mě hrozně štvou názvy knih, protože se v tom trochu ztrácím :-D.
    To Kafe a cigárko si musím koupit! Hrozně mě to zaujalo, Doležalová je skvělá. Tak uvidíme, až našetřím nějaké peníze :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné knížky, Školy noci mám doma všechny díly, báječná série, ostatní zatím neznám, ale jsem si jista, že obě budou báječné.
    PS: Jsem zpět.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)