neděle 1. ledna 2017

Knižní výzva na rok 2017

Pamatujete si na loňskou výzvu, které jsem se účastnila? Že ne? No, přiznám se, že při své blogové aktivitě bych si ji taky nepamatovala - kdyby to nebyla již tradiční výzva všech (nebo téměř všech) knižních blogerů, kterou každoročně pořádá Věrka Škodová z blogu ells.cz - onu výzvu pak najdete zde, pokud jste mezi knižními blogery nováčci a zatím se vám nepoštěstilo ji najít. I když o tom pochybuji.


V každém případě pro mě loňská výzva dopadla vcelku dobře, podle mého názoru. Zadala jsem si padesát knih a přečetla jich neuvěřitelných 77! Přičemž onu padesátku jsem splnila už v prvním půl roce. Ale dobře, přiznávám, hodně za to mohl i fakt, že mě škola, kterou jsem studovala, nebavila a já si místo toho, abych se snažila, jen četla. V druhém půl roce mě na pár měsíců postihla taková drobnější čtenářská krize, taky jsem trávila čas na brigádě na koupališti... no, a od poloviny září jsem začala pracovat.

To se na tom tedy také podepsalo. Fakt, že se každý den, kdy mám ranní, vracím domů mrtvá a občas jsou dny, kdy nepřečtu ani jednu stránku. Nicméně rok 2017 začal celkem slibně. Nejen že mám volno v práci (jestli přede mnou někdo bude nadávat na zavřené obchody ve svátek, asi už budu sprostá), ale taky se mi povedlo přečíst první knihu do výzvy!

Tento rok jsem se tedy rozhodla si zadat šedesát knih. Chtěla jsem padesát a na GR mám nastavených 55 knih, ale hrozně se mi líbila ta pampeliška, která bude mou výzvu zakončovat. Ráda bych ale ještě udělala jakési knižní shrnutí loňského roku, tedy nejen to číselné, ale hlavně to jmenné, tedy knihy, které na mě nejvíc zapůsobily - jen nevím, kdy si na něj najdu čas - v každém případě bych v tomto roce ráda zase trochu oživila blog. Krom toho to a měsíc bude přesně rok od doby, kdy jsem začala natáčet! Tak možná k tomu shrnutí jako takovému psanému natočím i nějaké podobné video... :-)

 
  1. Úsměvy žen - Nicolas Barreau

  

 





 A kolik knih chcete přečíst vy? 
A jak jste dopadli loni, pokud jste se účastnili?


19 komentářů:

  1. Krásné číslo, určitě ho zase překonáš jako minule :) Já si tentokrát dala 70 knih ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím... nezbývá mi než doufat. :) Držím palce, ať se zadaří. :)

      Vymazat
  2. Držím palce, ať se povede! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si dala radši opět jen 50 knih (v 2016 jsem jich zvádla 53). Chtěla bych letos víc cestovat a nechci zklamat sama sebe, kdybych výzvu nesplnila :) Je ale fakt, že ta pampeliška vypadá fakt dobře! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přinejhorším to nestihnu, to není nic proti ničemu... :) Každopádně ti přeji, aby jsi výzvu splnila a aby se ti povedlo vycestovat tam, kam si přeješ. :) To teda! :) Ještě se mi líbily pomeranče, ale stovku nemám šanci dát, to jednak a jednak jich mám z práce až nad hlavu... :D

      Vymazat
  4. Pampelišky jsou hodně v kurzu, jak tak koukám. :D Ať se cíl daří! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja si tenhle rok zvolila opet 50 knih. Minuly rok jsem ji splnila tak tak, takze jsem si jista, ze tenhle rok to asi bude taky tak nejak o fous :D a kdyz cislo pokorim, tak si vyzvu muzu kdykoliv navysit ^^ tak at se ti dari! :) Budu drzet palce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také budu držet palce, aby se ti výzva podařila splnit. :) A přesně, když tak si výzvu můžeš prostě navýšit. :) Děkuji! :)

      Vymazat
  6. Ja, veľmi slabý čitateľ :-D, som si na minulý rok určil 20 a prečítal 25, z čoho som veľmi prekvapený, keďže som začal študovať a tiež aj brigádovať. Tento rok si zadávam 30 kníh, ale chcem venovať čítaniu oveľa viac času.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 25 není špatné, alespoň si to čtení víc vychutnáváš... :) Ta to budu držet palce, aby se ti cíl podařil splnit. :)

      Vymazat
  7. Tak to jsi fakt dobrá. Škoda, že jsi takhle nečetla i povinnou četbu do školy :-D. Ale ne, to byl jen vtip, měla jsem to podobně :-D. Já se radši podobných výzev neúčastním. Pak bych byla na sebe naštvaná, že jsem neuspěla :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo no... :D Tak třeba bys na sebe mohla být hrdá, že jsi uspěla a začala bys být namyšlená... :D

      Vymazat
  8. No hodně štěstí při plnění. Já nebyla tak pilná ale letos to snad změním. Také jsem se zapojila, ostatně kdo ne? =D
    Co jsem tak pochopila ještě z článku, ty teda už nestuduješ ale pracuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, také přeji hodně štěstí. :) Přesně, kdo ne? :D
      Tento rok jsem si po dvou neúspěších raději dala pauzu, abych se rozhodla v tom, co opravdu chci. :)

      Vymazat
  9. Páni vážně tě obdivuji... pro mě to je kotel knih. Teda dříve jsem tohle přečetla za rok běžně... ale poslední roky se nějak ztratila ke čtení nálada, začlo toho být hodně a vlastně i když jsem měla čas tak jsem se do čtení nepustila...minulý rok jsem to flákala... přečtených knih mám tedy asi kolem 20-ti a nejsem na to moc pyšná- ale četla jsme jeden článeček, kde psali, že pokud prostě nemáme náladu na čtení nemáme se za to trestat- ona se zas vrátí. U mě se trochu vrátila po nástupu na vysokou ale stejně čtu jednu knihu hrozně dlouho- ne že by mě nebavila ale prostě se málokdy dokopu ke čtení. Já se minulý rok účastnila výzvy na databázi knih, kdy bylo dvacet knih přesně sepcifikovaných, zvládla jsem půlku ale to i proto že jsem toho moc nepřečetla a neměla jsem z čeho vybírat a nic záměrně jsem nečetla. Letos je tam nová výzva a tu už se mi snad povede splnit. Uvidíme kolik toho letos přečtu a zda se dostanu na své skóre z dob základky a střední :). A jinak tobě přeji hodně štěstí se čtením- a určitě se ti letos zas podaří ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Držím ti palce ať se ti výzva podaří splnit, a v práci jen to dobré! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Můžu ti jen popřát hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)