pátek 6. listopadu 2015

Knihobit - balíček za říjen

Jsem ráda, že je za mnou ten ošklivý říjen, no, a jak jinak to oslavit než novým balíčkem Knihobita? Zajímalo by vás, co jsem v balíčku našla tentokrát a jak se mi to líbilo?


 

 Balíček chvíli po otevření. Doslova jsem se nemohla dočkat, a když jsem vzala do ruky první věc, okamžitě mne napadlo, jakou knížku pro mě vybral Knihobit tentokrát. Tu tady zmiňovat nebudu - nechám to na  konec. Znáte to, ne? To nejlepší na konec?


Dejme tomu, že první jsem vzala do ruky dopis. No, vlastně jsem ho vzala do ruky až poté, co jsem si byla jistá tím, jakou knihu v balíčku najdu, ale na tom nesejde, v článku jdu popořadě. Jen malá drobnost - možná by nebylo od věci ty obálky měsíc od měsíce barevně střídat. :-)


Pak jsou tu brambůrky. Dýňové brambůrky s kurkumou, abych byla přesná. Bio. Inu, byla jsem zvědavá, jak budou chutnat a tak jsem je hodně rychle ochutnala. Pak jsem si uvědomila, že samotné prostě sníst nepůjdou. Já nevím proč, ale chutnaly mi jako týden starý čaj či k čemu bych to přirovnala... nevím, možná by jiná příchuť byla lepší, třeba ta pálivá.

Sním je, to ano, jen si k nim musím koupit (případně udělat) nějaký dip, jinak se mi to nepodaří. Taky bych je mohla nabídnout bráchovi. Jo, jasně, já vím, teď uvažuji drobet škodolibě, protože si dokážu představit, jak by se tvářil brácha, když to nechutnalo ani mamce. 

Edit. o pár minut po napsání těchto dvou odstavců: Mé domněnky se potvrdily. Nabídla jsem bráchovi brambůrky, on si jich vzal samozřejmě plnou hrst, a když ochutnal první, hned mi ten zbytek vracel. (Pak mi mimochodem vzal polovinu žvýkaček, které jsem si po dvou letech mohla koupit, ale to sem nepatří.) No, a poté, co jsem je dala ochutnat taťkovi, byla jsem překvapena jeho reakcí, když řekl, že jsou dobré...


Dále jsem v balíčku našla voňavé mýdlo v krásné krabičce. Voní opravdu nádherně, ale nevím, jestli ho využiji při mytí, spíše si ho nechám tak na ozdobu. Navíc je určitě nutno podotknout, že mýdlo je se sovičkami. To mě potěšilo.


Ještě je tu záložka, leták k těm brambůrkům a vespod je poukaz na slevu, který asi nevyužiji... a nahoře je pohlednice. Z celé této hromádky jsem nejvíc ráda právě za tuhle pohlednici.


Časopis, který byl v krabici, je tentokrát určen spíše pro děti než pro mne. Časopis o Vesmíru jsem minule předala bráchovi, jelikož já se o tu tématiku nezajímám tolik jako on (ok, tahle část věty mi z nějakého důvodu zní hrozně vtipně) tentokrát nevím, komu bych ho případně dala. Asi ho zběžně prolistuji a nechám ho do budoucna svým dětem (já dneska nějak perlím). Jako příloha časopisu pak byl tento plakát.


A dvě větší samolepky. Jedna knihobití samolepka, která byla minulý měsíc na krabici (i když je tedy o dost větší než ta na té krabici) a druhá s citátem Winstona Churchilla. Designově opět od Ebbie Smith. Řekla bych, že je zhruba o velikosti toho bloku, co byl v balíčku v říjnu.


Tentokrát jsem pak v balíčku měla tuhle krásku. Už jsem po ní pokukovala v knihkupectví. Zejména potom, jak o ní mluvili téměř všichni knižní bloggeři. Někomu se líbí, někomu zase ne... jsem zvědavá, jaký obrázek si na ni utvořím já. Je to tedy thriller od Pauly Hawkins oceněný jako bestseller. A vsadím se, že ji budu číst ve vlaku, takže dívka ve vlaku bude číst Dívku ve vlaku, jak... originální? :-D


Až na ty brambůrky mi pak Knihobit udělal radost všemi svými dárky. K brambůrkům si pak koupím či udělám nějaký dip, s tím by to snad mohlo být lepší. Tímhle balíčkem skončilo mé tříměsíční předplatné a já si tím pádem budu muset objednat další. Ráda bych měla i nějaký ten vánoční balíček...

Napadlo mě, že by autoři mohli balíček obohatit nějakými čaji, které se přece jen ke knihám hodí přímo ideálně. Možná něco v tomhle smyslu? Nebo pečené čaje. Kvetoucí čaje jsou také úžasné. 

Nicméně, ty zdravé sladké věci bych uvítala asi víc. Krekry minule mi sice chutnaly, ale... já jsem stejně přece jen na to sladké. A když je zdravé, nemusím se obávat, že bych byla silnější než jsem teď.

Děkuji za krásný balíček. Budu se těšit na příště. :-)

17 komentářů:

  1. Co tak pročítám články o říjnovém Knihobitovi, tak ty dýňové chipsy nesedly snad nikomu. Jinak moc pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. O knihobitovi jsem se dozvěděla docela nedávno sice mě to láká vyzkoušet, ale mám pocit, že by mi tam stejně dali nějakou knížku, která by mě nezaujala :-) Dívka ve vlaku - tu bych brala :-) taky po ni pokukuju a do Vánoc si ji určo koupím. Jinak super napsaný článek! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak oni ti vyberou knížku podle toho, jaké tam zadáš žánry, případně máš i prostor pro osobní poznámky. :) Děkuji. :)

      Vymazat
    2. Teď jsem ještě koukala na další a na jejich stránku na FB a asi to teda taky zkusím :-)

      Vymazat
  3. Páni knížku ti moc závidím doufám, že se ti bude líbit a těším se na recenzi! :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám. :) I když ta asi nebude brzo, nevím, kdy se k ní dostanu... ta hromada knih je vážně velká - a vážně nepřeháním... :)

      Vymazat
  4. Dívka ve vlaku me nezaujala. Vim, ze mnoho blogeru ji chvali ale zkratka to neni muj typ cetby:). Jsem zvedava, co na ni reknes ty:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, to chápu... přece jen, každému se líbí něco jiného. :)

      Vymazat
  5. Tak ty brambůrky bych asi nedala :-D. Já sice hrozně ráda zkouším nová jídla ze zdravé výživy, ale dýni nenávidím, takže tak :-D. Ne že mi to zkusíš podstrčit! :-D
    Hrozně se mi líbí ty samolepky a knížka vypadá taky docela zajímavě :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si spíše dala ty pikantní, to by teoreticky mohla být lepší chuť... ale sama si je kupovat nebudu, radši. :D Neboj, podstrčila jsem je taťkovi a ten je chválil, tak jsem mu je nechala, protože já bych je nesnědla ani za půl roku. :D

      To rozhodně. :)

      Vymazat
  6. To bych moc ráda ochutnala, a protože mám občas divné chutě, myslím, že by mi to chutnalo. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Knihobit mě na jednu stranu láká a asi bych to zkusila kdyby se posílaly jenom knížky, ty ostatní věci, mě ale podrazují protože mi to prostě přijde zbytečné :/
    Hezký článek :D

    OdpovědětVymazat
  8. Jelikož jsem ti odepsala a komentík u mě, tak to tu znovu psát nebudu. =D =D
    Každopádně jsem zvědavá na tvůj názor na knihu. Nevypadá špatně. =)
    Jsem s tímto říjnovým balíčkem spokojená a těším se na další.

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že knihobit je opravdu skvělý nápad, akorátmi příjde, že polovina věcí jde úplně mimo téma :D Já bych třeba místo brambůrků a mýdla v balíčku uvítala třeba více záložek nebo plakátů s knižní tématikou :D A pak nějaké letáčky mi také příjdou celkem zbytečné, ale když se nad tím tak zamyslím...co jiného zase dát do toho balíčku? jenom kniha by bylo moc málo :D Takže je zase fakt, že tam dají alespoň tohle. :)
    Knihobita si zatím neplánuji objednávat, ale třeba někdy změním názor. :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  10. Už ta příchuť brambůrek zní děsivě :D Ale myslím, že tvůj táta by si měl nechat vyšetřit chuťové pohárky.

    Mě by víc potěšila ta krabička, než mýdlo :D

    Samolepky jsou nádherné :)

    Děj knihy mi zrovna včera naspoilerovala spolužačka a podle toho si nemyslím, že bude nějak extra dobrá.

    Docela mě zaráží, že až na knížku jste s Katie dostaly všechno stejné. Většinou se balíčky aspoň v drobnostech liší.

    OdpovědětVymazat
  11. Brambůrky mě celkem lákají :D U knížky Dívka ve vlaku jsem byla na začátku přesvědčená, že si ji koupím, ale postupem času jsem změnila názor. Nějak mě odradily ne zrovna kladné recenze. Možná si ji někdy pořídím, ale rozhodně ne za plnou částku, spíš z druhé ruky :) Ale jsem zvědavá, co na knihu řekneš ty :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)