sobota 17. října 2015

Zakázaná přitažlivost

Láska nezná mezí...

Série: Bavettovi (3. díl)
Autorka: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014 
Počet stran: 304 s.
Vazba: pevná


Tentokrát máme na obálce Henryho a Emily, opět je to doplněno jednou fotkou z New Yorku. Líbi se mi, že všechny obálky této série jsou dělány v podobném duchu a skvěle se tak k sobě tak hodí. Ostatně, když vedle sebe dáte S hlavou v pejru a Pekáč buchet, musíte uznat, že se hodí i ty - navzdory tomu, že vlastně ani nejsou součástí série a jsou to samostatné knihy.

Hlavní hrdinka Emily mi byla okamžitě sympatická. Ne kvůli tomu, že byla dcerou senátora, ale tím, že byla stejná knihomolka jako jsem já. Byla schopna si zajít do knihkupectví a odnést si celou kopu knih, kterou jí pak Henry musel vzít, jelikož ona by ji neunesla. Bylo to vlastně součástí jejího plánu, jak se Henryho zbavit, což se jí - jak vám asi dojde ze žánru knihy - nepovedlo.

Smála jsem se. Celou dobu. Kateřina Petrusová má obdivuhodný smysl pro humor (ale to zmiňuji u každé recenze na její knihu), a když jsem knihu četla v tramvaji, smála jsem se jako blázen a nedokázala jsem se zastavit. Lidé se na mne proto nějak divně dívali. Já to však neřešila, daleko víc jsem si všímala děje, který opravdu krásně ubíhal.

Kromě toho jsme se i v této knize setkali s postavami z předchozích dílů, i když jen okrajově vzhledem k tomu, že se děj celé knihy odehrává kolem Vánoc. S Michaelem a Paige jsme se v této knize "neviděli" osobně, s Robertem a Jo ano.

Navíc Petrusová napsala tuto knihu podobným stylem, jako předchozí díl - jednou z pohledu Emily a podruhé z Henryho.

Bylo fajn vidět, jak se postava Henryho pod vlivem Emily takhle pěkně vyvíjí z nepřístupného bodyguarda, který se bojí začít vážný vztah v člověka, jakým se později stal. Přesto je tu ale jeho minulost, která se však začala řešit až na nějakých posledních sto stránkách, pokud se nemýlím. Nicméně, to mi vůbec nevadilo. Chápala jsem Henryho.

Přece jen, kdo by se na potkání chlubil svou mafiánskou minulostí? No, a když se s Emily začali oťukávat, neřekla bych, že by zrovna ten první moment byla dobrá příležitost. I když, ta by asi nebyla nikdy. Někomu, koho máte rádi, nemůžete jen tak mezi řečí říct, že jste bývalý mafián, to dá rozum. Musíte ho na to nějak připravit. Jen mi připadalo, že mu to Emily moc neulehčovala...

Kdybych to tedy měla shrnout, ráda tuhle knihu doporučím všem, kteří se rádi u čtení zasmějí a nepohrdnou ani romantikou v nich vepsanou. O zábavné situace tam vskutku není nouze. Ideální by bylo, kdybyste si předtím přečetli i předchozí díly.

Ne že by to nějak významně navazovala, nutno vzít v potaz, že každá kniha je o někom jiném, ale pomůže vám to všechno pochopit. A pak, neřekla bych, že byste s tím něco zkazili nebo by to pro vás byla vyloženě ztráta času. Jsem šťastná, že máme v Česku takovou skvělou a dle mého názoru optimistickou autorka a s klidným svědomím mohu říct, že bych uvítala, kdyby vydala další díl Bavettových.

Za poskytnutí recenzního výtisku opravdu moc děkuji nakladatelství Fragment.

3 komentáře:

  1. Krásná obálka, kniha také vypadá obsahově zajímavě, :-) myslím, že už jí mám na svém seznamu, chci přečíst :), ale nedostala jsem se k ní. Jako vždy, krásná recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. Jiné knihy od této spisovatelky, které jsi zatím recenzovala, mě nějak nezaujaly, ale tato ano. Určitě se po ní podívám. Děkuji za tuto recenzi, která je mimochodem moc povedená.

    OdpovědětVymazat
  3. Ta obálka se mi líbí. Mám pocit, že jsem na tuto knihu narazila v knihkupectví ale nějak víc jsem si ji nevšímala. Každopádně bych si ráda v blízké budoucnosti nějakou knihu od této autorky přečetla. Tvé recenze mě vždy navnadí.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)