pátek 8. dubna 2016

Nové knihy #07 (+ video) - O tom, jak se Tereza pokusila zabít krabici

Úplně o zabití se mluvit nedá, ale když jsem fotila úvodní fotku videa, okamžitě mě nějaký takový popisek napadl. Berte to spíše jako obrazné pojmenování, děkuji. Ale ať už tu přestanu kecat, mám tu hned dva balíčky, které jsem si objednala z buxu. 

Myslím, že na delší dobu poslední, jelikož bych na ten Svět knihy opravdu ráda šla. Příští týden to zkusím domluvit i s tetou, tak snad to nějak vyjde a ona mě u sebe nechá přespat někde na gauči. :-) (Na konci článku je pak samozřejmě video.)



Dvě autobiografické knížky. Temné charisma Adolfa Hitlera a Lincoln - Tým rivalů. Opravdu nemám tušení, zda mě budou bavit, a když jsem je vybalila, samozřejmě jsem si vůbec nepamatovala, že jsem je objednala.  Budu doufat, že jsem se neunáhlila a i kdyby ano, pořád můžu knihy dát do knihovny, do antikvariátu nebo prostě do soutěže.


Jako další knížky z prvního balíčku jsem vytáhla knihu Nebra od Thomase Thiemeyera a pak Muž, který zemřel jako losos od Mikaela Niemiho, což už bude tuším druhá lososová knížka, kterou budu číst! Na Losose číslo dva se tedy opravdu těším. Jen se k němu nějakým způsobem musím dopracovat.


Poslední knížkou z první balíčku je Zoli od Columa McCanna, což by měla být knížka o Romce, která se stane nejpopulárnější básnířkou proletářského básnictví. Už z druhého balíčku tu pak mám Zvrat od Johna Lutze. Od autora jsem četla (i když z nějakého nepochopitelného důvodu celé léto) už knihu Pulz a ta se mi moc líbila, takže k této se snad dostanu brzy.


No, a na závěr tu mám první díl Vampýrské akademie, u něhož jsem neskutečně ráda, že není v té ošklivé zelené filmové obálce. Nicméně mohu říct, že už mi zbývá dokoupit "jen" pět dílů, abych mohla začít číst! Jinak tu mám od autorky Sukubu, patrně bych předtím mohla konečně dočíst ji, jelikož jsem se opět z nějakého neznámého důvodu sekla u druhého dílu... 

A samozřejmě Děti vánice od Terezy Matouškové - na ty jsem se opravdu moc těšila a jsem strašně ráda, že je mám už i ve své knihovničce. Kromě nich mám pak doma Hladová přání a ještě Vílí kruhy, ovšem ty mám na koleji - samozřejmě jsem si je tam dovezla, abych si je přečetla dřív, ale holt se to nějak zvrtlo... ale snad se k nim brzy dostanu. :-) 

 

Doufám, že se vám video líbilo a že - snad - došlo opět k nějakému mírnému zlepšení v mé mluvě. 
Mějte se krásně, užívejte víkendu a hlavně čtěte! :-)

4 komentáře:

  1. Pořádná nadílka. :) Já mám také vyhlídnuté nějaké knihy v Buxu, ale pokouším se vydržet a chvíli žádnou knížku neobjednávat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu a moc dobře znám. :) Každopádně ti budu držet palce, abys to vydržela. :)

      Vymazat
  2. Řeknu asi rovnou, že moc nechápu, co ti na většině z těch knih přijde zajímavé a proč si za ně utratila peníze... ale jestli se ti budou líbit, tak to asi stálo za to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně? Taky mám pocit, že jsem se u většiny příliš unáhlila... :D Ale jak říkám, když se mi nebudou líbit, půjdou do antikvariátu, do bazaru nebo do knihovny. :)

      Vymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)