pátek 18. března 2016

Nové knihy #06 (+ video)

Taky máte pocit, že blog čím dál víc zanedbávám a častěji se zaměřuji na Youtube? Pokud vy ne, já ano. Dneska jsem si konečně do Zásilkovny došla pro balíček s knížkami z buxu, samozřejmě jsem k němu natočila video, ale pokud by si ho někdo nechtěl pustit (když tak ho najdete na konci článku), mám tu pro vás alternativu v podobě klasického rozbalovacího článku tak, jak ho u mě znáte.

Za předpokladu, že se vám nechce číst, se znovu omlouvám za video, že jsem mluvila spatra a nepřichystala si poznámky - také jsem byla mírně zpocená po příchodu ze Zásilkovny. Za všechny moje přeblepty se tedy omlouvám a budu doufat, že to není tak strašné a bude se vám to alespoň malinko líbit. Navíc bych o víkendu snad konečně mohla zveřejnit minimálně dvě recenze, takže snad to vyjde.


Musím říct, že bylo opravdu divné nastrkat ty knížky zpátky do hnědé obálky, abych to mohla i nafotit. Jen pro případ, že by se na to video fakt nedalo dívat. Odtud ale patrně nepoznáte, co se uvnitř ukrývá, ale pokud ano, pak jste nejlepší, protože kdybych já nevěděla, co jsem si objednala, podle druhé fotky to zaručeně nepoznám.


Snažím se jít postupně, jako jsem šla ve videu, takže prvně jsem z balíčku vytáhla Dýchání pod vodou a Hvězdu od Alex Flinn. Od autorky jsem četla už Netvora, což byla snad jedna z prvních knížek, která mě doopravdy rozbrečela, takže kdybych si ve výprodeji nekoupila tyhle dvě, byl by to takříkajíc knihomolský hřích. Navíc za krásnou cenu 44,- korun! O padesát korun levnější, než jsem sehnala samotného Netvora.

Jak přidávám sem do článku odkazy na anotace, uvědomuji si, že jsem nějak netušila, že se jedná o první a druhý díl a ani jsem to nezmínila ve videu. Nevadí, omlouvá mě snad jen to, že jsem si nedělala poznámky, s nimi bych na to snad přišla.


Třetí knížku, tedy poslední, kterou jsem si přes bux koupila, je Rudý kapitán od slovenského spisovatele Dominika Dána. Z Dánovek bude tahle kniha mou premiérou a já se na ni nesmírně těším. Rozhodla jsem touhle začít proto, že vznikl film na motivy této knihy a na ten se tedy plánuji podívat - samozřejmě až potom, co si přečtu knihu! Rudého kapitána bych si tedy velmi ráda přečetla nějak příští týden.

Navíc mám dobrou zprávu. Knihu jsem ještě k tomu vyhrála (v té době už tenhle výtisk čekal v Zásilkovně), takže jestli si ho nebude chtít nechat můj strejda za to, že mi výhru v Praze vyzvedl, dala bych ji do Roční literární soutěže. Nechci nic moc slibovat. Zajisté v soutěži nějaká kniha bude (a jedna audiokniha, na to nezapomínejte!), pokud ne tato, seženu nějakou pěknou v Levných knihách nebo u Dobrovského, takže zkrátka určitě nepřijdete.


Tady máte pak všechny tři knížky pohromadě. :-)


Na závěr se vás tedy zeptám, četli jste některou z knih?
Přečetli jste si článek nebo jste si "radši" pustili video? (Jen ze zvědavosti.)
Jaký máte vy názor na filmové paperbackové obálky?


5 komentářů:

  1. Pěkné knižní přírůstky ^^ snad se ti budou všechny knížky dobře číst a budou se líbit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní video! Tedy... ty poznámky by to asi ještě chtělo, dost se zasekáváš, ale to víš, tak to nebudu dál rozvádět :-D. Ale hrozně se mi líbí to tvoje nadšení, když knížky rozbaluješ :-). Zaujala mě první kniha, třeba si ji někdy přečtu :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné úlovky :-) Hvězda má velmi pěknou obálku.

    OdpovědětVymazat
  4. Dýchání pod vodou vypadá zajímavě :-) Jinak, z těch přeřeků si vůbec nic nedělej... já to znám.. člověk je prostě celý nesvůj, pokud není zvyknutý hovořit na kameru. Ale to se zlepší!! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ta Hvezda ma pekny obal :)
    Pozyvam na velku GA o Rimmel, Niveu a ine, tu: http://goo.gl/DSNk3D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)