středa 6. ledna 2016

RC: Francouzština do ucha

Francouzština do ouška...

Kategorie: Výuka cizích jazyků
Namluvil: -
Délka: 9 hodin a 12 minut

Francouzština do ucha je velmi rozsáhlý výukový materiál, který obsahuje 3500 ozvučených příkladových vět, slov a frází a dále výstižné vysvětlení všech gramatických jevů v audio formě. 

Přehledné a systematické řazení gramatických i konverzačních okruhů (najdete vždy rychle a přesně to, co právě potřebujete). Jednoduché intuitivní ovládání (nepřemýšlíte jak program funguje, ale ihned s ním pracujete). Všechny produkty jsou vytvořeny na základě praktických zkušeností s výukou cizích jazyků, ve spolupráci s týmem lektorů jazykové školy Eddica

Rozhodla jsem se pro poslech audioknihy k výuce cizích jazyků, v tomto případě francouzštiny. Zapsala jsem si ji mezi předměty tady na vysoké škole v Olomouci a říkala jsem si, že by mi teoreticky mohla pomoct. Navíc jsem si řekla, že nebudu troškařit a poslechnu si tu delší. No, spletla jsem se. 

Pokud se začínáte učit francouzsky, není to úplně vhodná audiokniha, ale já mohu říct, že mi pomohla se nějakým způsobem dostat do toho předmětu a možná i díky ní jsem na jednotlivých hodinách nezněla kolikrát tak křečovitě - i když dokonalé to tedy nebylo.

Na poslech to nebylo úplně nejhorší, když jsem se do toho dostatečně vžila a pozorně poslouchala, přistihla jsem se, že opravdu rozumím a jednotlivé kapitoly jsme postupně probírali i ve škole - cítila jsem se přitom nějak líp, když jsem si něco z toho den před hodinou poslechla. Že o tom neslyším poprvé a tak, nějak celkově se mi ta francouzština lépe učila.

Lidé, co audioknihu namluvili (bohužel jsem nikde nenašla jejich jména, abych je tu uvedla), mluvili velmi srozumitelně. Žena, co předčítala česky, velmi dobře artikulovala. Muž, který mluvil francouzsky byl naopak moc rychlý - tedy pokud bych to brala jako příručku pro začátečníky, ale vzhledem k tomu, že to tak neberu, mohu říct, že francouzsky hovořil velice pěkně.

Určitě by se k této knize hodila nějaká učebnice francouzštiny, aby si u poslechu byl člověk jistější a mohl se do ní případně podívat. Za předpokladu, že tuto audioknihu posloucháte v mezičase s nějakým kurzem francouzštiny, není to úplně špatný nápad, přesto ji důrazně nedoporučuji začátečníkům, kteří se tento nádherný jazyk teprve začali učit.

Myslím, že když plánujete cestu do Francie a již jste se francouzštinu někdy učili a chcete si ji pouze oprášit, je to dobrá volba. Pro začátečníka však ta nejhorší, jakou může učinit.

Za poskytnutí audioknihy k recenzi opravdu moc děkuji Audiotéce.

5 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze:) Já nejčastěji k učení angličtiny poslouchám BBC Learning English, tkzn. 6 minut angličtiny. Tam si vyberu téma, které si mohu průběžně i číst. Líbí se mi, že tam pak vyjmenovávají důležitá slovíčka :) Minulý rok jsem se o prázdninách začala učit francouzsky. Také jsem si k tomu stáhla appku a musím říci, že jsem se alespoň v základech orientovala. Hodně štěstí při učení! :)

    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě to může člověku dost pomoci :-). Možná si někdy pořídím v téhle formě španělštinu, abych nevyšla ze cviku :-D.

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím si, že to je to rozhodně dobrý pomocník při učení. Celkově poslechy cizích jazyků prý většinou pomáhá víc. Já bych spíš potřeboval angličtinu. =D =)
    Každopádně hodně štěstí s francouzštinou.

    OdpovědětVymazat
  4. To je moc fajn. Já se francouzštinu neučím, ale přemýšlím do budoucna, že nějaký nový jazyk zkusím a určitě si pro výuku pořídím nějakou audioknihu... :)

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj. Tvoji recenzi jsme si dovolili se svolením Audiotéky,cz nasdílet na stránky naší komunity na Facebooku "Recenze knih a audioknih". Pokud budeš mít zájem, můžeš na našich stránkách pravidelně přispívat svými recenzemi, my je pak budeme umisťovat na Timeline stránek a zařazovat do alb podle kategorií. Děkujeme!!! Správce stránek Honza

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)