středa 23. září 2015

Nové knihy #01

Už je to skoro dva týdny, co jsem si běžela do Zásilkovny pro balíček knih z buxu. Těšila jsem se na něj a jsem nadšená, že mám ty knihy doma. Minimálně proto, že jsem ty vypůjčené mohla vrátit do knihovny a nebát se tak pokuty, kterou bych jistě dostala - minimálně proto, že bych si knihy nevzala na kolej, tím pádem je nestačila přečíst a bylo by to jasné. I proto si knihy poslední dobou raději kupuji.

 A abych nezapomněla, včera jsem si z knihkupectví Dobrovský v Olomouci na Šantovce odnesla Čarodějku stínů, knihu, kterou jsem již dlouho sháněla, jelikož mám druhý i třetí díl, no, a chyběl mi první a já si kvůli tomu nemohla dát re-reading. Samozřejmě neříkám, že si ho v nejbližší době dám, ale už to bude snadnější, než ho někde složitě dohledávat. Navíc stála pouze 69,- což je vlastně stejně jako za druhý díl. Za třetí jsem bohužel loni zaplatila plnou cenu... jo, kdybych je počkala.



Krabice se tentokrát otevírala jednoduše, vlastně jsem nepotřebovala ani nůžky, abych se do ní dostala. Celkově byl balík o dost menší, než když jsem si knihy z buxu objednávala o prázdninách poprvé.


Jako první pak na mne vykoukl čtvrtý a třetí díl Sukuby. Ani jeden z těchto dílů jsem ještě neměla čas si přečíst, ale věřím, že se k nim brzy dostanu - minimálně proto, že jsem teprve nedávno přečetla druhý díl a chci mít ty knihy ještě v živé paměti, když se pustím do pokračování.


O malou chvilku později už jsem zahlédla šestý, tedy závěrečný díl Sukuby a hned vedle něj se nalézal první - Trápení. Říkala jsem si, že jsou ty obálky snad ještě hezčí, než z knihovny, ale je fakt, že nemám ráda paperback, no, a to mě mrzelo. Nicméně, koupit celou sérii za opravdu velkou slevu, to je tak skvělé, že nemám právo si stěžovat na paperbacky.


Naposledy čekal druhý díl Sukuby - Na vrcholu a pátý díl Sukuby. Na druhý jste si u mě již mohli přečíst recenzi, na ten pátý se samozřejmě teprve chystám. Logicky. Vzhledem k tomu, že jsem nečetla ani třetí a čtvrtý to dává smysl, o šestém ani nemluvě.


Tady je komplet vyfocená celá série. Taky se vám líbí, jak si celá série takhle krásně navzájem kontrastuje? Jak jdou ty barvy od tmavší do ještě tmavší a na konci jsou čisté? Mně to přijde hrozně tajemné, navíc se k sobě opravdu hodí. Až tedy na jeden z dílů, který je z nějakého důvodu menší, než ty ostatní. Neptejte se mě, jaký. Momentálně je nemám před sebou, jelikož jsem na koleji, ale vím, že to vypadalo poněkud zvláštně.

Abych jen tak mimoděk zmínila vysokou školu, musím říct, že už se vážně těším, až se začneme pořádně učit. I když s největší pravděpodobností nebudu mít čas číst to, co normálně, tak často a spíše se budu zaměřovat na odborné publikace. Když jsem u těch odborných knih, co byste říkali tomu, kdybych na určité z nich napsala recenzi? Zajímalo by vás to?

Navíc jsem ve škole potkala jednu blogerku, kterou tady nebudu zmiňovat. Přece jen, vy víte, že studuji v Olomouci a kdybych ji zmínila, mohlo by dojít ke ztrátě jejího soukromí, tak snad pochopíte... a pak chodím na přednášky z politologie a evropských studií s jedním hercem ze seriálu Ulice. No, a je to skutečně legrační. Toho tu pak taky nebudu zmiňovat. Co kdyby se toho chytil bulvár, no? Teda, ne že bych počítala s tím, že se tu někdo z bulvárnu zastaví, ale znáte to, náhoda je blbec.

Tentokrát to byl rozbalovací článek, příště by tu měla být recenze na Fangirl, kterou jsem nedávno dočetla. Dále počítám s tím, že co nejdřív dočtu knihu Nepřítel mého nepřítele. Vrhla jsem se na e-knihu Stalker, kterou mám jako recenzní výtisk od Knihcentra a baví mě to. Dokonce jsem z toho měla jakési podivné mrazení v zádech a bála jsem se, že mě někdo sleduje.

A v pátek se jdu poptat na brigádu do jedné bageterie. Můj životopis tam už mají, stačí jen dojít a zkusit se domluvit s tou paní, co má na starosti brigádníky. Z Billy se mi ještě neozvali, tak nevím... navíc čekám na dva recenzáky od Omegy - Cizinku a Jonathan Strange a Pan Norell - a jsem nervózní, že ještě nepřišly, tedy minimálně co mi říkala mamka. Ale mám doma výrobky k recenzi od poštovnéhozdarma.cz, takže tak o víkendu počítejte s recenzemi. 

Jo, abych nezapomněla, pokud byste si chtěli přečíst rozhovor se mnou, rozklikněte tento odkaz - http://kristynakaderova.blogspot.cz/2015/09/rozhovor-s-terkou.html

5 komentářů:

  1. Jsem ráda za tyto knihy i za tebe, a na recenze se moc těším! Tak snad se ti podaří všechno, co chceš. Rozhovor s tebou si hned přečtu...

    OdpovědětVymazat
  2. Docela dobrá série, Richelle Mead mám celkem ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je fajn, že se ti knihy od Richelle líbí. Doufám, že se k této sérii také dostanu. =)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak teď už máme Sukubu obě :) I když mě trochu štve, že sis ji koupila. Předtím, než jsme se domluvily na CooBoo a Yoli jsem měla v plánu ti tuhle sérii koupit. Myslela jsem, že třeba k narozkám, ale když už ji máš...

    Víš jak to mám s recenzemi, takže bych nejspíš usnula. Pokud by to nebylo něco o psaní, žurnalistice nebo mytologii, což asi ne :D

    Myslím, že on je ten nejlepší důvod proč do té školy chodit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, pořád mi můžeš koupit Vampýrskou akademii. :D

      No, to by to asi nebylo. :D

      Herec? Jo, to jo. :) Ale začínám mít absťák, proto musím bezpodmínečně jít zítra na ty dvě přednášky, jestli tam náhodou nebude. :D

      Vymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)